Gevonden cursusaanbod bij uw selectie E-learning/internetcursus

Aanpak van laaggeletterdheid - Herkennen en motiveren

Deze e-learning wordt aangeboden door Stichting Lezen en Schrijven en is voor iedereen die in het werk te maken heeft met mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. De e-learning duurt ongeveer 45 minuten en wordt afgesloten met een toets van 20 vragen.

 

lees verder

De Taalmeter in de Praktijk

Taal voor het Leven biedt organisaties die de Taalmeter (gaan) gebruiken een e-learning De Taalmeter in de Praktijk aan. De e-learning laat zien hoe medewerkers de Taalmeter kunnen inzetten in hun dagelijkse werk.

lees verder

Evenementenverkeersregelaars

Bij een groot sportevenement zijn verkeersregelaars nodig. Dit zijn vaak vrijwilligers die deze taak, op verzoek van een sportclub of organisatie op zich nemen.

Om deze verkeersregelaars goed voor te bereiden op hun taak kan gebruik gemaakt worden het e-learning aanbod Instructie Evenementenverkeersregelaar.

lees verder

Humanitas trainingen voor vrijwilligers

Als je vrijwilligerswerk doet, neem je natuurlijk ook altijd jezelf mee. Jouw kennis en de manier waarop je met mensen en emoties omgaat, zijn uniek voor jou. Hoe zet je die kwaliteiten het best in als vrijwilliger? Deze zes online trainingen geven je nuttige handvatten. Zo kun je met nog meer plezier en zelfvertrouwen je vrijwilligerswerk doen. Het gaat om korte trainingen die iedereen kan volgen en die ook nuttig kunnen zijn voor iedereen die mantelzorger is.

Hier vind je de e-learning trainingen van Humanitas

lees verder

Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA)

Vrijwilligerswerk achter de bar van je organisatie is hartstikke goed en belangrijk werk! Om als barvrijwilliger aan de slag te gaan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet minimaal 16 jaar zijn en een Instructie Verantwoord Alcoholschenken gevolgd hebben. Deze instructie kan ook digitaal gevolgd worden. De Instructie Verantwoord Alcoholschenken bestaat uit twee delen. Een informatief gedeelte en een test van je kennis. Wanneer je de test met 30 vragen gehaald hebt krijg je via de mail een certificaat die je zelf kan printen en aan de organisatie geven. De organisaties moeten bij een controle kunnen aantonen dat de barvrijwilligers een Instructie Verantwoord Alcoholschenken hebben gevolgd.

lees verder

Vinden en binden van vrijwilligers

Hoe creëer en benut je betrokkenheid? Hoe ga je van betrokkenheid naar actie? Hoe zorg je ervoor dat betrokkenheid duurzaam blijft? Het vergt een nieuwe manier van kijken. Kijken naar mensen die op een andere wijze bij de organisatie betrokken zijn. Omdat ze ex-vrijwilliger zijn, omdat ze alleen graag over de organisatie bloggen, of omdat ze eens per jaar het geld van de hardloopwedstrijd doneren. De achterban van de organisatie is breder dan alleen de vrijwilligers, en verschillende mensen zijn op verschillende manieren betrokken.

Dat vraagt veel van organisaties als het gaat om het werven van nieuwe en aansturen van huidige vrijwilligers, om het betrekken van een bredere groep mensen en de afstemming van hun activiteiten met die van de zittende vrijwilligers.

lees verder

Categorie

Scholingstype

Voor wie

Plaatsen

Archief