Workshop Wat is een verstandelijke beperking?

Aanbieder

De Baan

Doel

Leren begrijpen wat een verstandelijke beperking is en wat voor invloed dit heeft op iemands dagelijks leven. En hoe speel je hier als vrijwilliger zo goed mogelijk op in.

Inhoud

Een ervaren gedragsdeksundige vertelt uitgebreid over wat een verstandelijke beperking nu eigenlijk inhoudt en hoe je hier als vrijwilliger zo goed mogelijk mee kunt omgaan. Zij doet dit aan de hand van theorie, maar vooral door middel van veel aansprekende praktijkcases.

Doelgroep

Voor vrijwilligers (of vrijwilligers in spé), die werken met mensen met een verstandelijke beperking in vrijetijdsbesteding. Er kan dan gedacht worden aan: - Vrijwilligers, die mensen op vrijetijdsclubs of bij uitstapjes/vakanties begeleiden. - Vrijwilligers die mensen 1 op 1 begeleiden bij vrijetijdsbesteding. - Vrijwilligers in het vervoer van mensen van en naar hun vrijetijdsbesteding. - Vrijwilligers binnen speciaal onderwijs, gerelateerd aan uitjes/vrijetijdsbesteding.

Aantal bijeenkomsten

1

Kosten

15,-

Categorie

Omgaan met specifieke doelgroepen

Scholingstype

Training

Voor wie

Vrijwilligers

Plaatsen

Haarlem

Aanvullende informatie

Wij vinden het belangrijk dat degenen die meedoen aan onze trainingen werken met mensen met een verstandelijke beperking in vrijetijdsbesteding. Dit om zoveel mogelijk vanuit dezelfde invalshoek een onderwerp te kunnen benaderen en de training zo gericht mogelijk te laten verlopen.


Aanmelden kan via email (team@stichtingdebaan.nl), onder vermelding van: volledige naam, adres, postcode en woonplaats, telefoonnummer, eventueel afwijkend factuuradres (als je organisatie de training betaalt). Ook vermelden bij welke organisatie je actief bent als vrijwilliger of beroepskracht.

Bevestiging: Van Stichting De Baan ontvang je een emailbevestiging van je verzoek tot deelname. Vrijwilligers van Stichting De Baan hebben in principe voorrang. Eén week vóór aanvang van de trainingen ontvang je een emailbericht of je definitief kunt deelnemen aan de training.

Betaling: Voor de betaling ontvang je op het opgegeven factuuradres een factuur voor de betreffende training.

Trainingsdatum

Cursusinformatieformulier

Wilt u informatie ontvangen over deze cursus? Vul dan onderstaand formulier in.

Uw vraag wordt rechtstreeks naar het betreffende instituut verstuurd en u ontvangt een kopie in uw eigen e-mailbox.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

662272-Workshop Wat is een verstandelijke beperking?