Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving

Informatiebijeenkomst: Borderline

Tijdens deze informatiebijeenkomst wordt ingegaan op wat Borderline is en aan welke eigenschappen je het kunt herkennen. Hierdoor kun je er makkelijker begrip voor opbrengen en weet je beter hoe je er mee om kunt gaan wanneer je er mee te maken krijgt.

lees verder

Workshop: (Be)grenzen (mensen met een verstandelijke beperking en kinderen)

Als vrijwilliger kom je soms in situaties terecht die dilemma’s met zich meebrengen. Dilemma’s over afstand en nabijheid. Wat wordt er verteld over het persoonlijke leven, hoe dichtbij kom jij en laat je de cliënt met een verstandelijke beperking of een kind bij je komen?

lees verder

Workshop: Begrijp je mij? Hoe cultuurverschillen te overbruggen (avond)

Vrijwilligers zetten zich vaak met veel passie in voor een ander en willen dit zo goed mogelijk doen. Tegelijkertijd kan het omgaan met heel verschillende mensen ook lastig zijn.

lees verder

Workshop: Begrijp je mij? Hoe cultuurverschillen te overbruggen (middag)

Vrijwilligers zetten zich vaak met veel passie in voor een ander en willen dit zo goed mogelijk doen. Tegelijkertijd kan het omgaan met heel verschillende mensen ook lastig zijn.

lees verder

Workshop: Hoe kom je aan geld? Fondsenwerving voor (vrijwilligers)organisaties

Het najaar staat voor non-profit organisaties regelmatig in het teken van het werven van fondsen en subsidies. Daarom start de Vrijwilligersacademie Haarlem het najaarseizoen met de workshop: Hoe kom je aan geld?

Voor de pauze leer je wat fondsenwerving is, welke manieren er zijn om aan geld te komen en welke daarvan het beste passen bij de eigen vereniging of organisatie. Na de pauze is er gelegenheid om een vraagstuk van de eigen organisatie voor te leggen en met elkaar te bespreken. 

lees verder

Workshop: Hoe zet je een idee om in een project?

In organisaties zijn er veel ideeën over veranderingen en verbeteringen, maar deze ideeën stranden vaak op de uitvoering. Hoe pak je dit aan?

lees verder

Workshop: Projecten leiden

Wil je weten wat er nodig is om een project goed te kunnen leiden? Dit komt allemaal aan bod in deze workshop. 

lees verder

Workshop: Slimme Social Media: hoe zet je het optimaal in?

Als je mensen wilt bereiken, moet je zichtbaar zijn op social media. Maar ​waar moet je zijn en wat moet je doen? Hoe kan jouw organisatie het inzetten van social media nieuw leven inblazen? Kortom, hoe zet je social media ​op een slimme manier in? Deze workshop is voor beroepskrachten en vrijwilligers die social media beter willen benutten voor publiciteit van hun organisatie.

lees verder

Workshop: Time management, wat zijn jouw tijdrovers?

Druk, druk, druk, druk!!! Hoe hard je ook werkt, je agenda blijft overvol. Soms heb je het gevoel dat er te weinig uren in een dag zitten. Herken je dit? En wil je daar verandering in aanbrengen? Dan is de workshop “Time Management” voor jou bedoeld. Het is een eerste stap in het beter beheersen van je tijd.

lees verder

Toon gearchiveerde scholingen van Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving.

Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving

De Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving (VWC) organiseert cursussen en workshops voor mensen die in vrijwilligersorganisaties werken. Ook voor professionals die zich bezighouden met aansturing/begeleiding van vrijwilligers verzorgen wij deskundigheidsbevordering in de vorm van trainingen en korte cursussen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid een training op maat te verzorgen voor specifieke vragen die bij uw organisatie leven.

Mensen die in de gemeente Haarlem of Bloemendaal vrijwilligerswerk doen en beroepskrachten die daar met vrijwilligers werken, kunnen meedoen aan de scholingen van de VWC. Dit geldt ook voor inwoners van de gemeenten Haarlem en Bloemendaal die elders vrijwilligerswerk verrichten.

Per scholing kunnen maximaal 2 personen van eenzelfde organisatie meedoen.

Algemene voorwaarden cursussen, workshops en trainingen

Voor alle door de VWC georganiseerde scholingen gelden de algemene voorwaarden zoals vermeld in de Algemene Voorwaarden voor cursussen, workshops, trainingen en opleidingen. Klik hier voor de voorwaarden

Adres

Nieuwe Groenmarkt 51 2011 TV Haarlem

Telefoon

(023) 531 48 62

Website

Email