Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving

Basistraining: Vrijwilligersmanagement

Hoe kan ik (nog meer) vrijwilligers vinden, binden en boeien? Een veelgestelde vraag van coördinatoren die verantwoordelijk zijn voor het werven en aansturen van vrijwilligers. In deze driedelige basistraining Vrijwilligersmanagement komen alle basisprincipes van het werken met en coördineren van vrijwilligers aan bod.

lees verder

Groene Vingers Ontmoeting: help jij anderen de tuin zomer-klaar te maken?

Tuin-kenner Lia Vink tuiniert graag voor ouderen en mensen met een beperking die de tuin zelf niet meer kunnen onderhouden. Wil jij graag tuineren bij een ander, dan is de Groene Vingers Ontmoeting echt een aanrader om hierbij een beter beeld te krijgen.

lees verder

Workshop: (Be)grenzen (mensen met een verstandelijke beperking en kinderen)

Als vrijwilliger kom je soms in situaties terecht die dilemma’s met zich meebrengen. Dilemma’s over afstand en nabijheid. Wat wordt er verteld over het persoonlijke leven, hoe dichtbij kom jij en laat je de cliënt met een verstandelijke beperking of een kind bij je komen?

lees verder

Workshop: Hoe kom je aan geld? Fondsenwerving voor (vrijwilligers)organisaties

Voor de pauze leer je wat fondsenwerving is, welke manieren er zijn om aan geld te komen en welke daarvan het beste passen bij de eigen vereniging of organisatie. Na de pauze is er gelegenheid om een vraagstuk van de eigen organisatie voor te leggen en met elkaar te bespreken. 

lees verder

Workshop – Ken je Talent – Wat is jouw kracht?

In deze workshop ga je aan de slag met het (her)ontdekken van jouw talenten.

lees verder

Toon gearchiveerde scholingen van Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving.

Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving

De Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving (VWC) organiseert cursussen en workshops voor mensen die in vrijwilligersorganisaties werken. Ook voor professionals die zich bezighouden met aansturing/begeleiding van vrijwilligers verzorgen wij deskundigheidsbevordering in de vorm van trainingen en korte cursussen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid een training op maat te verzorgen voor specifieke vragen die bij uw organisatie leven.

Mensen die in de gemeente Haarlem of Bloemendaal vrijwilligerswerk doen en beroepskrachten die daar met vrijwilligers werken, kunnen meedoen aan de scholingen van de VWC. Dit geldt ook voor inwoners van de gemeenten Haarlem en Bloemendaal die elders vrijwilligerswerk verrichten.

Per scholing kunnen maximaal 2 personen van eenzelfde organisatie meedoen.

Algemene voorwaarden cursussen, workshops en trainingen

Voor alle door de VWC georganiseerde scholingen gelden de algemene voorwaarden zoals vermeld in de Algemene Voorwaarden voor cursussen, workshops, trainingen en opleidingen. Klik hier voor de voorwaarden

Adres

Nieuwe Groenmarkt 51 2011 TV Haarlem

Telefoon

(023) 531 48 62

Website

Email