Verdiepingstraining voor vrijwilligerscoördinatoren

Aanbieder

Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving

Inhoud

Op maat begeleiden van vrijwilligers

Wordt er in jouw organisatie ook steeds meer samengewerkt met vrijwilligers? Dan herken je je waarschijnlijk in een van deze vragen:

  • Hoe hou ik een goede balans tussen informeel en formeel contact?
  • Hoe kan ik op een goede manier vrijwilligers motiveren en ondersteunen om te groeien?
  • Hoe kan ik taken delegeren en hoe spreek ik dat het beste af met een vrijwilliger?

In de training Op maat begeleiden van vrijwilligers leer je hoe je jouw begeleiding af kunt stemmen op wat een vrijwilliger wil en kan. Na deze training ben je in staat de kwaliteiten en motivatie van de vrijwilliger optimaal te benutten. Je voelt je zekerder in de begeleiding en kunt vrijwilligers zodanig motiveren dat ze hun taken zelfstandig volgens afspraken kunnen uitvoeren. Zo hoef jij minder brandjes te blussen en heb je je handen vrij voor andere zaken.

Doelgroep

Deze workshop is voor vrijwilligerscoördinatoren die de basistraining vrijwilligerscoördinatie gevolgd hebben of beschikken over ruime ervaring als vrijwilligerscoördinator.

Aanvullende informatie

Tijdens de training duik je in de basis van coachend leidinggeven en motiveren. We werken met een model gebaseerd op vier basisstijlen van begeleiden. Je leert welke stijl het beste past bij de competenties (het kunnen) en de motivatie (het willen) van elke vrijwilliger. In praktische werk gerelateerde opdrachten oefen je om de verschillende stijlen toe te passen. Daarbij is er ruimte om een eigen casus in te brengen. Aan het begin van de training ontvang je een map waarin alle stijlen uitgebreid worden beschreven.

Trainer
De training wordt gegeven door Britta Lassen van Training with a Twist. Britta helpt mensen in organisaties vernieuwend te denken en samen te werken. Dat doet ze als trainer, procesbegeleider en teamcoach. Voor meer informatie: www.trainingwithatwist.nl.

Tijdstip & locatie
Dinsdag 25 september van 10.00-17.00 uur
Locatie wordt later bekend gemaakt.

Kosten
De kosten bedragen €65 per deelnemer. Er kan maximaal 1 persoon per organisatie deelnemen.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden, vóór 10 september,  via het formulier aan de rechterzijde van deze pagina.

Datum workshop

dinsdag25septembervan10.00-17.00 uur

Cursusaanmeldingsformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

2625403-Verdiepingstraining voor vrijwilligerscoördinatoren