AVG van toepassing

Op 25 mei 2018 is de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingegaan. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). In het kader van de AVG heeft het VWC haar privacyverklaring aangepast. Klik hier

Vrijwilligersacademie Haarlem

Vrijwel iedere vrijwilliger of betaalde medewerker heeft van tijd tot tijd wel eens behoefte aan het opdoen van nieuwe kennis, het uitwisselen van ervaringen en het ontwikkelen van vaardigheden in zijn of haar werkgebied. De Vrijwilligersacademie is er om organisaties en hun vrijwilligers te helpen bij het delen en het verkrijgen van kennis.

Op de website van de Vrijwilligersacademie Haarlem e.o. vindt u een uitgebreid scholingsaanbod voor vrijwilligers en beroepskrachten werkzaam met vrijwilligers in de regio Haarlem. Eén overzichtelijk punt waarop het scholingsaanbod te vinden is en waar ook direct voor cursussen/workshops ingeschreven kan worden.

Makkelijk, want zo staat alles bij elkaar en hoeven niet alle scholingsaanbieders afzonderlijk geraadpleegd te worden.

Heeft u vragen of suggesties, dan horen wij dat graag van u.

Voor wie is de Vrijwilligersacademie bedoeld?

Het scholingsaanbod van de Vrijwilligersacademie Haarlem is bestemd voor alle inwoners uit in de gemeenten Haarlem en Bloemendaal die vrijwilligerswerk doen en zich verder willen verdiepen in onderwerpen die ze in hun vrijwilligerswerk tegenkomen. Het maakt niet uit hoe u vrijwilligerswerk gevonden heeft, u hoeft bijvoorbeeld helemaal niet ingeschreven te zijn bij de Vrijwilligerscentrale Haarlem. Ook voor mantelzorgers worden er regelmatig scholingen georganiseerd.

Soms kunnen beroepskrachten die in de gemeente Haarlem of Bloemendaal met vrijwilligers werken ook meedoen aan de scholingen, dit wordt dan bij de scholing vermeld.

E-learning

Heeft u misschien interesse om in eigen gekozen tijd een interessante scholing te volgen? Kijk hiervoor dan op het overzicht van internetcursussen.

Met dank aan...

Met dank aan...De Vrijwilligersacademie Haarlem is tot stand gekomen dankzij de gemeente Haarlem en het Oranjefonds.

Binnenkort van start

E-learning/internetcursus

Te volgen op elk gewenst tijdstip

Workshop: Hoe kom je aan geld? Fondsenwerving voor (vrijwilligers)organisaties

donderdag27septembervan19.00-21.30 uur

Het najaar staat voor non-profit organisaties regelmatig in het teken van het werven van fondsen en subsidies. Daarom start de Vrijwilligersacademie Haarlem het najaarseizoen met de workshop: Hoe kom je aan geld?

Voor de pauze leer je wat fondsenwerving is, welke manieren er zijn om aan geld te komen en welke daarvan het beste passen bij de eigen vereniging of organisatie. Na de pauze is er gelegenheid om een vraagstuk van de eigen organisatie voor te leggen en met elkaar te bespreken. 

Workshop: Slimme Social Media: hoe zet je het optimaal in?

donderdag4oktobervan19.00-21.30 uur

Als je mensen wilt bereiken, moet je zichtbaar zijn op social media. Maar ​waar moet je zijn en wat moet je doen? Hoe kan jouw organisatie het inzetten van social media nieuw leven inblazen? Kortom, hoe zet je social media ​op een slimme manier in? Deze workshop is voor beroepskrachten en vrijwilligers die social media beter willen benutten voor publiciteit van hun organisatie.

Omgaan met dementie

dinsdag9oktobervan14.30-16.30 uur

In deze workshop nemen we u graag mee naar de wereld van iemand die vergeetachtig wordt. De verschillende vormen van dementie, de veranderingen in gedrag en het op een fi jne manier omgaan met mensen met geheugenproblemen komen aan bod. 

Workshop: Time management, wat zijn jouw tijdrovers?

dinsdag9oktobervan19.00-21.30 uur

Druk, druk, druk, druk!!! Hoe hard je ook werkt, je agenda blijft overvol. Soms heb je het gevoel dat er te weinig uren in een dag zitten. Herken je dit? En wil je daar verandering in aanbrengen? Dan is de workshop “Time Management” voor jou bedoeld. Het is een eerste stap in het beter beheersen van je tijd.

Workshop: Begrijp je mij? Hoe cultuurverschillen te overbruggen (middag)

woensdag10oktobervan14.30-17.00 uur

Vrijwilligers zetten zich vaak met veel passie in voor een ander en willen dit zo goed mogelijk doen. Tegelijkertijd kan het omgaan met heel verschillende mensen ook lastig zijn.

Klik hier voor de volledige agenda