AVG van toepassing

Op 25 mei 2018 is de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingegaan. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). In het kader van de AVG heeft het VWC haar privacyverklaring aangepast. Klik hier

Vrijwilligersacademie Haarlem

Vrijwel iedere vrijwilliger of betaalde medewerker heeft van tijd tot tijd wel eens behoefte aan het opdoen van nieuwe kennis, het uitwisselen van ervaringen en het ontwikkelen van vaardigheden in zijn of haar werkgebied. De Vrijwilligersacademie is er om organisaties en hun vrijwilligers te helpen bij het delen en het verkrijgen van kennis.

Op de website van de Vrijwilligersacademie Haarlem e.o. vindt u een uitgebreid scholingsaanbod voor vrijwilligers en beroepskrachten werkzaam met vrijwilligers in de regio Haarlem. Eén overzichtelijk punt waarop het scholingsaanbod te vinden is en waar ook direct voor cursussen/workshops ingeschreven kan worden.

Makkelijk, want zo staat alles bij elkaar en hoeven niet alle scholingsaanbieders afzonderlijk geraadpleegd te worden.

Heeft u vragen of suggesties, dan horen wij dat graag van u.

Voor wie is de Vrijwilligersacademie bedoeld?

Het scholingsaanbod van de Vrijwilligersacademie Haarlem is bestemd voor alle inwoners uit in de gemeenten Haarlem en Bloemendaal die vrijwilligerswerk doen en zich verder willen verdiepen in onderwerpen die ze in hun vrijwilligerswerk tegenkomen. Het maakt niet uit hoe u vrijwilligerswerk gevonden heeft, u hoeft bijvoorbeeld helemaal niet ingeschreven te zijn bij de Vrijwilligerscentrale Haarlem. Ook voor mantelzorgers worden er regelmatig scholingen georganiseerd.

Soms kunnen beroepskrachten die in de gemeente Haarlem of Bloemendaal met vrijwilligers werken ook meedoen aan de scholingen, dit wordt dan bij de scholing vermeld.

E-learning

Heeft u misschien interesse om in eigen gekozen tijd een interessante scholing te volgen? Kijk hiervoor dan op het overzicht van internetcursussen.

Met dank aan...

Met dank aan...De Vrijwilligersacademie Haarlem is tot stand gekomen dankzij de gemeente Haarlem en het Oranjefonds.

Binnenkort van start

E-learning/internetcursus

Te volgen op elk gewenst tijdstip

Workshop: Omgaan met jouw grenzen als vrijwilliger (Op je handen Zitten)

woensdag19septembervan14.00-16.30 uur

Help ik wil helpen! We vinden het allemaal fijn om een ander te helpen maar de scheidslijn tussen overnemen en ondersteunen is soms moeilijk te vinden. Wanneer doe ik te veel of anders gezegd wanneer kan ik beter op mijn handen gaan zitten? Deze workshop helpt je inzicht vergroten en geeft je handvatten in handen.

Wandeling langs vrijwilligersorganisaties

donderdag20septembervan13.30-16.00 uur

Deze wandeling, onder leiding van Gildegids Hans van Roode en Marianne Laceulle, is bedoeld voor iedereen die overweegt vrijwilligerswerk te gaan doen, maar niet precies weten wat er mogelijk is en bij welke organisaties je dat kunt doen. 

Verdiepingstraining voor vrijwilligerscoördinatoren

dinsdag25septembervan10.00-17.00 uur

Op maat begeleiden van vrijwilligers. Wordt er in jouw organisatie ook steeds meer samengewerkt met vrijwilligers?

Workshop: Hoe kom je aan geld? Fondsenwerving voor (vrijwilligers)organisaties

donderdag27septembervan19.00-21.30 uur

Het najaar staat voor non-profit organisaties regelmatig in het teken van het werven van fondsen en subsidies. Daarom start de Vrijwilligersacademie Haarlem het najaarseizoen met de workshop: Hoe kom je aan geld?

Voor de pauze leer je wat fondsenwerving is, welke manieren er zijn om aan geld te komen en welke daarvan het beste passen bij de eigen vereniging of organisatie. Na de pauze is er gelegenheid om een vraagstuk van de eigen organisatie voor te leggen en met elkaar te bespreken. 

Inspiratiebijeenkomst Ouderen aan het woord over hun leven: organiseer een Verhalengroep

vrijdag28septembervan13.00-16.30 uur

Bent u nieuwsgierig naar de verhalen en levenservaring van ouderen? Heeft u talent, tijd en zin om de verhalen van ouderen te laten klinken en blinken? Wilt u weten hoe je dit kunt doen in een Verhalentafel, buurtproject of vertelgroep? Kom 0- 28 september luisteren, kijken, proeven, beleven. Met veel voorbeelden uit de praktijk. 

Klik hier voor de volledige agenda