Vrijwilligersacademie Haarlem

Vrijwel iedere vrijwilliger of betaalde medewerker heeft van tijd tot tijd wel eens behoefte aan het opdoen van nieuwe kennis, het uitwisselen van ervaringen en het ontwikkelen van vaardigheden in zijn of haar werkgebied. De Vrijwilligersacademie is er om organisaties en hun vrijwilligers te helpen bij het delen en het verkrijgen van kennis.

Op de website van de Vrijwilligersacademie Haarlem e.o. vindt u een uitgebreid scholingsaanbod voor vrijwilligers en beroepskrachten werkzaam met vrijwilligers in de regio Haarlem. Eén overzichtelijk punt waarop het scholingsaanbod te vinden is en waar ook direct voor cursussen/workshops ingeschreven kan worden.

Makkelijk, want zo staat alles bij elkaar en hoeven niet alle scholingsaanbieders afzonderlijk geraadpleegd te worden.

Heeft u vragen of suggesties, dan horen wij dat graag van u.

Voor wie is de Vrijwilligersacademie bedoeld?

Het scholingsaanbod van de Vrijwilligersacademie Haarlem is bestemd voor alle inwoners uit in de gemeenten Haarlem en Bloemendaal die vrijwilligerswerk doen en zich verder willen verdiepen in onderwerpen die ze in hun vrijwilligerswerk tegenkomen. Het maakt niet uit hoe u vrijwilligerswerk gevonden heeft, u hoeft bijvoorbeeld helemaal niet ingeschreven te zijn bij de Vrijwilligerscentrale Haarlem. Ook voor mantelzorgers worden er regelmatig scholingen georganiseerd.

Soms kunnen beroepskrachten die in de gemeente Haarlem of Bloemendaal met vrijwilligers werken ook meedoen aan de scholingen, dit wordt dan bij de scholing vermeld.

E-learning

Heeft u misschien interesse om in eigen gekozen tijd een interessante scholing te volgen? Kijk hiervoor dan op het overzicht van internetcursussen.

Met dank aan...

Met dank aan...De Vrijwilligersacademie Haarlem is tot stand gekomen dankzij de gemeente Haarlem en het Oranjefonds.

Binnenkort van start

E-learning/internetcursus

Te volgen op elk gewenst tijdstip

GEANNULEERD - Workshop: “Kunst of Kunde?” Boeiend rondleiden & presenteren

dinsdag27maartvan13.00-16.30 uur

Rondleiden is een vak, presenteren geen kunstje! Na deze workshop heb je inspiratie opgedaan om je publiek oprecht te raken; een hele kunst! Ook duik je dieper in je eigen kennis en kunde om je publiek niet alleen te raken, maar misschien zelfs te verrassen.

Kennisbijeenkomst: uw vrijwilligersorganisatie klaar voor de nieuwe privacywetgeving (AVG)? VOLGEBOEKT

dinsdag27maartvan17.00-19.30 uur

Vanaf 25 mei 2018 gelden er nieuwe strenge privacyregels (Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)). De nieuwe wetgeving verwacht van (kleine) stichtingen, verenigingen en vrijwilligersorganisaties dat ze actief stappen zetten om deze regels in te voeren. 

Basistraining: Vrijwilligersmanagement

dinsdag10aprilvan19.30-22.00 uur

dinsdag17aprilvan19.30-22.00 uur

dinsdag24aprilvan19.30-22.00 uur

Hoe kan ik (nog meer) vrijwilligers vinden, binden en boeien? Een veelgestelde vraag van coördinatoren die verantwoordelijk zijn voor het werven en aansturen van vrijwilligers. In deze driedelige basistraining Vrijwilligersmanagement komen alle basisprincipes van het werken met en coördineren van vrijwilligers aan bod.

Workshop: “In the Spotlights”, jouw mediaoptreden een succes!

donderdag12aprilvan13.00-16.30 uur

Na deze workshop ga je je eerstvolgende interview met lokale of regionale media anders voorbereiden. De workshop is erop gericht dat je inzicht krijgt in hoe jouw boodschap het beste overkomt.

Workshop: Begrijp je mij? Hoe cultuurverschillen te overbruggen (middag)

donderdag12aprilvan14.30-17.00 uur

Vrijwilligers zetten zich vaak met veel passie in voor een ander en willen dit zo goed mogelijk doen. Tegelijkertijd kan het omgaan met heel verschillende mensen ook lastig zijn.

Klik hier voor de volledige agenda