Vrijwilligersacademie Haarlem

Vrijwel iedere vrijwilliger of betaalde medewerker heeft van tijd tot tijd wel eens behoefte aan het opdoen van nieuwe kennis, het uitwisselen van ervaringen en het ontwikkelen van vaardigheden in zijn of haar werkgebied. De Vrijwilligersacademie is er om organisaties en hun vrijwilligers te helpen bij het delen en het verkrijgen van kennis.

Op de website van de Vrijwilligersacademie Haarlem e.o. vindt u een uitgebreid scholingsaanbod voor vrijwilligers en beroepskrachten werkzaam met vrijwilligers in de regio Haarlem. Eén overzichtelijk punt waarop het scholingsaanbod te vinden is en waar ook direct voor cursussen/workshops ingeschreven kan worden.

Makkelijk, want zo staat alles bij elkaar en hoeven niet alle scholingsaanbieders afzonderlijk geraadpleegd te worden.

Heeft u vragen of suggesties, dan horen wij dat graag van u.

Voor wie is de Vrijwilligersacademie bedoeld?

Het scholingsaanbod van de Vrijwilligersacademie Haarlem is bestemd voor alle inwoners uit in de gemeenten Haarlem en Bloemendaal die vrijwilligerswerk doen en zich verder willen verdiepen in onderwerpen die ze in hun vrijwilligerswerk tegenkomen. Het maakt niet uit hoe u vrijwilligerswerk gevonden heeft, u hoeft bijvoorbeeld helemaal niet ingeschreven te zijn bij de Vrijwilligerscentrale Haarlem. Ook voor mantelzorgers worden er regelmatig scholingen georganiseerd.

Soms kunnen beroepskrachten die in de gemeente Haarlem of Bloemendaal met vrijwilligers werken ook meedoen aan de scholingen, dit wordt dan bij de scholing vermeld.

E-learning

Heeft u misschien interesse om in eigen gekozen tijd een interessante scholing te volgen? Kijk hiervoor dan op het overzicht van internetcursussen.

Met dank aan...

Met dank aan...De Vrijwilligersacademie Haarlem is tot stand gekomen dankzij de gemeente Haarlem en het Oranjefonds.

Binnenkort van start

E-learning/internetcursus

Te volgen op elk gewenst tijdstip

Informatiebijeenkomst: Oriëntatie op vrijwilligerswerk

donderdag11januarivan13.30-14.30 uur

Deze informatiebijeenkomst is voor iedereen die overweegt (ander) vrijwilligerswerk te gaan doen. Je komt hierbij te weten wat de mogelijkheden zijn op het gebied van vrijwilligerswerk en in het bijzonder binnen Haarlem e.o.

Workshopreeks Netwerkcoaching - coach anderen in het versterken van hun netwerk

dinsdag6februarivan09.30-12.00 uur

dinsdag20februarivan09.30-12.00 uur

dinsdag13maartvan09.30-12.00 uur

In deze training leer je hoe je mensen, die in een isolement zijn geraakt (of dreigen te raken) kunt ondersteunen bij het opbouwen en uitbreiden van nieuwe contacten en activiteiten.

Informatiebijeenkomst Oriëntatie op vrijwilligerswerk

donderdag8februarivan13.30-14.30 uur

Deze informatiebijeenkomst is voor iedereen die overweegt (ander) vrijwilligerswerk te gaan doen. Tijdens deze bijeenkomst kom je te weten wat vrijwilligerswerk is en welke rechten en plichten je als vrijwilliger hebt.

Klik hier voor de volledige agenda